donderdag 15 augustus 2013

Uiringen met saus (tapa)




De laatste tijd vind ik het leuk om tapas te maken. Het recept van knoflookchampignons heb je al voorbij zien komen op mijn blog. Nu een ander geslaagd recept: gefrituurde uiringen met een romig sausje. Het is even wat werk om ze te frituren, maar ze zijn wel erg lekker.


 
 
Ingrediënten saus:
125 gram mayonaise/frietsaus
125 gram crème fraîche
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel suiker
1/2 eetlepel citroensap
verse bieslook, fijn gehakt
verse peterselie, fijn gehakt
peper
zout
 
Ingrediënten uiringen:
3 grote uien, in ringen
150 gram bloem

150 ml bier
1 ei
mespuntje cayennepeper
peper
zout
 
Extra:
frituurpan, 180 graden
 
Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de saus en zet tot gebruik weg in de koelkast.
 
Meng bloem, zout, peper en cayennepeper.
Voeg bier en het ei toe en klop met een garde totdat het een egaal beslag is.
Haal de uiringen los, de kleine ringetjes gebruik je voor iets anders (bijvoorbeeld voor de patatas bravas saus).
Haal een uiring door het beslag en frituur goudbruin in een frituurpan.
Bak er niet teveel ineens, want dan gaan ze aan elkaar plakken.
 
Laat de uiringen even uitlekken op een keukenpapiertje en serveer met de saus.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten