vrijdag 4 oktober 2013

Terug van vakantie

 
We zijn al weer even terug van onze kampeervakantie naar Frankrijk. We hebben genoten van heerlijk weer, lieve mensen, lekker eten en mooie dingen.
 
Wat denk je bijvoorbeeld van dit uitzicht vanuit ons kampeerplaatsje? Een boerencamping niet ver van Epinal in de Vogezen. Een prachtig plekje!
 
Camping La Tuilerie
88330 Chatel-sur-Moselle

 


Vittel is een prachtig stadje om eens rond te lopen. Het park met daarin de waterbron is gigantisch. Natuurlijk kon ik het niet laten of even een slokje te drinken van het beroemde Vittel water.
Overal in Frankrijk kom je oorlogsmonumenten tegen ter herinnering aan de gevallen soldaten en soms burgers. Deze in Vittel was erg goed onderhouden.Natuurlijk mogen de kazen niet ontbreken.Dijon was voor ons de verrassing van deze reis. Wat een geweldige stad. Zoveel mooie, oude gebouwen, pleintjes en parkjes.Voor bijzondere planten en bloemen hoef je niet naar exotische oorden te reizen. Frankrijk is ver genoeg.En wat is dat witte spul toch op de paal?Slakken! Dit jaar in de Drôme waren overal slakken. In elke struik, heg, paaltje, waar je ook keek.Deze poort van een camping vonden we erg bijzonder. De eigenaar van de camping heeft de vogel gekocht en er een poort omheen gefabriceerd. Erg mooi gemaakt.Zo'n grote sprinkhanen heb je niet in ons landje.Nog iets speciaals: Les Luminessences te Avignon. Een bijzonder 3D licht spektakel in het Palais du Pape.

En dan helaas de terugreis. In de stromende regen nog wel. Wat vindt je van deze passantencamping in Luxemburg, bijna onder de snelweg?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten