woensdag 15 juli 2015

Hallo vers


Hoewel ik het leuk vind om te koken heb ik er problemen mee om door de week lekkere en afwisselende maaltijden op tafel te zetten. Ik werk tot half 6 en moet dan vaak nog bedenken wat we gaan eten en boodschappen gaan doen. Dan komt het neer op snel door de winkel jakkeren en neem ik al vlug iets bekends. Het gevolg is dat we vaker hetzelfde eten en ietwat fantasieloos.

Ik heb nu een oplossing gevonden. Met een box van Hello Fresh ben ik van mijn ‘problemen’ verlost. Op een tijdstip dat mij uitkomt, ontvang ik een doos  met daarin drie of vijf maaltijden voor twee personen. Compleet met recepten. Ik kom thuis, en kijk in de doos wat ik vanavond ga eten. Ik pak het recept erbij, verzamel alle ingrediĆ«nten en begin met koken. Na een (meestal) half uur staat er een verrassende maaltijd op tafel, vaak met ingrediĆ«nten die ik nog niet eerder heb gebruikt en dingen die ik nog niet eerder heb gegeten. Ideaal!Zijn er ook nadelen? 
 • Jawel, ik moet thuisblijven tot de doos gearriveerd is. Doe ik overigens graag, want het is net een cadeautje waar je op wacht. Verder doen ze er van Hello Fresh alles aan om je op de hoogte te houden wanneer je box komt.
 • Gemiddeld twee van de vijf maaltijden zijn vegetarisch en dat is voor een vlees/vis-eter als ik toch wel een dingetje.
 • De kosten zijn relatief hoog. Ik kan voor minder geld vijf maaltijden kopen en dan heb ik meer vlees/vis. Door de bijzondere producten, het gemak en bijgeleverde recepten vind ik het echter toch de moeite waard.

Op de site kan ik precies zien wat het menu is van de week daarop en kan ik beslissen of ik ga bestellen of niet. Na twee maaltijdboxen ben je niks meer verplicht. Ik heb mijn volgende bestelling al weer klaar staan!

Hieronder wat maaltijden die ik gemaakt heb uit de Hello Fresh boxen.

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Romige groentelasagne met spinazie

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en trostomaatjes uit de oven


2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke review. Ik denk er al een tijdje over om het ook eens te proberen. Bij ons is het ook dikwijls dezelfde routine. Zoals je aangeeft, een mens heeft honger als hij terugkomt van het werk en niet veel zin meer om te avonturieren ;)
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat houdt je tegen Charlotte?! ;-)

  Groet,
  Mrs Busy

  BeantwoordenVerwijderen