zondag 12 juli 2015

Tomatentapenade


Soms heb je 's avonds zin in iets lekkers dat niet zo ingewikkeld is om te maken. Met olijven, zongedroogde tomaten en knoflook kun je dan snel een tapenade maken.

Ingrediënten:
Groene olijven, circa 12 stuks
Zwarte olijven, circa 12 stuks
Zongedroogde tomaten op olie, potje
Teentje knoflook

Extra nodig:
Staafmixer



Bereidingswijze:
Schep de olijven, zongedroogde tomaten en stukjes knoflook in een hoge, smalle kom. Zet de staafmixer er op en maal fijn. Voeg nog 2 à 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Met stokbrood of een toastje heb je een heerlijk hapje. Ook lekker om te eten bij soep met brood.

Het handige is dat je de ingrediënten altijd in huis kunt hebben. De potjes van de foto heb ik gekocht bij de Lidl. Dan hou je het nog goedkoop ook. Ik gebruik een mengeling van zwarte en groene olijven, omdat ik groen alleen te zout vind en alleen zwarte olijven niet smaakvol genoeg.

1 opmerking:

  1. Heerlijk hoor. Wat een goed idee, ook fijn als er onverwacht bezoek komt ;)
    Fijne avond.
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen