zondag 10 april 2016

Koekfabriek





Onze Duitse buurvrouw bakt voor kerst mega veel koekjes. Allemaal even lekker. Mijn favoriet zijn spritskoeken. Het deeg is erg stevig en zelf gebruikt ze een gehaktmolen om het deeg door te draaien. Haar man heeft inmiddels voor mij ook een gehaktmolen geregeld en ik heb daar van hen een koekjes hulpstuk bij gekregen. Zo lief!




Ingrediënten:
500 gram boter
500 gram suiker
1 kilo bloem
200 gram amandelmeel
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 eieren
Snufje zout

Boter smelten en alles onder elkaar mengen. Kan met mixer, maar kneed indien nodig nog even na met de hand.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast. Een nacht is nog beter.
Vervolgens ga je de koekjes spuiten.
Circa 12 á 13 minuten op 150 á 170 graden (hete lucht) bakken. Zelf heb ik ze 10 minuten op 180 graden conventioneel gebakken.

Bewaar in een blikken doos. Dan blijven de koekjes zeker een maand lang goed en knapperig. 



2 opmerkingen: