zaterdag 23 april 2016

Mooie flesjes


Van een waardeloos glazen flesje of ander voorwerp maak je eenvoudig zelf een mooi siervoorwerp.Wat heb je nodig?
  • een glazen flesje of stenen vaasje
  • muurvuller (emmertje Action)
  • kwast
  • verf
  • bloem
  • zeef

Het flesje op de foto is een wegwerpfles sojasaus van Kikkoman. Op de foto hieronder zie je een glazen koffiemelk flesje. Kijk wat je in huis hebt en wat  een mooie vorm heeft.

Qua verf hoeft je niet zo nauw te kijken. Het wordt een siervoorwerp en geen gebruiksvoorwerp. Krijtverf werkt goed, maar met latex of decoverf van de Action gaat het net zo goed. Bij de Praxis hebben ze kleine potjes (testers) muurverf voor een paar euro. De kleur taupe van de Praxis is mijn favoriet.


Hoe maak je het?

Pak je kwast en doop die in de muurvuller. Bedek het flesje geheel met de pasta. Ik vind het handig om een vinger in het flesje te steken; dan kan ik overal goed bij.
Laat drogen tot de muurvuller geheel is uitgehard.
Zorg dat de zeef met wat bloem erin klaar ligt.
Verf het flesje in de gewenste kleur. Verf eventueel nog gedeeltelijk met een tweede kleur om een gemĂȘleerd effect te krijgen.
Als de verf een beetje is gedroogd, maar nog wel wat vochtig is, strooi je de bloem er over heen. Met behulp van de zeef kun je dat goed doseren.
Niet naar je zin? Wacht tot de verf droog is. Borstel de bloem er af en begin opnieuw met verven.
Deze werkwijze kun je ook toepassen op grotere voorwerpen. Denk aan een grote vaas waarvan je de kleur beu bent of een afzichtelijk exemplaar van de rommelmarkt. 

3 opmerkingen: