Deze cake is heerlijk vochtig. Het beslag rijst niet veel en daardoor wordt het een compacte cake. Zorg dat de puree niet al te dun is. Laat het anders een uurtje uitlekken. Dat kan door in een zeef een kaasdoek te hangen of leg gewoon een stukje keukenpapier in de zeef.
Ingrediënten:
4 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
200 gram pompoenpuree
1 zakje vanillesuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze:
Boter mixen met suiker.
Eieren één voor één toevoegen.
Vanillesuiker erbij doen en goed mixen.
De pompoenpuree er door roeren.
Het gezeefde zelfrijzend bakmeel er door roeren.
Alles luchtig door elkaar scheppen.
In een cakevorm gieten en in een voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten bakken op 160 graden.
Test of de cake gaar is door middel van een prikker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten