donderdag 15 september 2011

Macaronisalade



Als we een lange autorit maken, vinden we het lekker om naast een broodje nog iets anders te eten. Elk jaar maak ik de dag voordat we op vakantie gaan deze macaronisalade voor onderweg. Hoeveelheden kan ik niet geven. Ik mik maar wat bij elkaar tot het goed smaakt. Ook lekker als onderdeel van een buffet of bij een barbecue.

Ingrediënten:
macaroni
bouillonblokje
kaas
ham
maïs en/of erwtjes en worteltjes
ui
hardgekookte eieren
zilveruitjes
augurken
appel
mayonaise
magere yoghurt
peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de macaroni beetgaar in water met een bouillonblokje. Spoel af met koud water, zodat de macaroni niet aan elkaar gaat kleven.
Snipper de ui, snijd de appel, de ham en de kaas in blokjes.
Laat de groenten uitlekken.
Hak de zilveruitjes wat kleiner en snijd de augurken en de eieren in stukjes.
Meng de yoghurt en de mayonaise half om half.
Meng alles onder elkaar. Zorg dat de salade goed voorzien is van mayonaise en yoghurt, want als de salade een nacht in de koelkast staat, neemt de macaroni veel van de saus op.
Breng op smaak met peper en zout.

3 opmerkingen:

  1. mmmmm....komend weekend heb ik een fair, twee dagen op de markt staan. Dan gaat deze dus mee!!!Thx voor het recept. Dit kan ik ook!!! groetjes, Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes op de fair en geniet van de macaronisalade!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mmm, ziet er lekker uit.
    Wij maken ook vaak macaroni salade maar deze is toch wel uitgebreider dan de onze. Ik ga dit recept ook maar eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen