dinsdag 10 april 2012

Roomkaasdessert


Een heerlijk romig toetje.


Voor zes porties.

Ingrediƫnten:
roomkaas, 200 gram
creme fraiche, 200 ml
witte basterdsuiker, 70 gram
bastognekoeken
boter
1 blaadje witte gelatine
eventueel fruit om te garneren
6 kleine glaasjes of bakjes




Bereidingswijze:
Verkruimel de bastognekoeken. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de glaasjes die je gebruikt, ik had er vier nodig (48 gram), en smelt de boter (15 gram).
Vermeng de koekjes met de boter en vul de glaasjes ermee. Stamp het wat aan.
Laat een blaadje gelatine 10 minuten in koud water weken.
Roer de roomkaas los met de creme fraiche en de suiker.
Smelt de gelatine op het formuis in een pannetje met een eetlepel water.
Giet de gelatine bij het kaasmengsel en klop er tijdens het gieten goed door, zodat je geen gelatineschilfers krijgt.
Schep het kaasmengsel in de glaasjes en beweeg een keer met het glas, zodat het mengsel wat gelijkmatiger verdeeld wordt.
Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Garneer eventueel met wat fruit en serveer.

De gelatine kun je ook weglaten, maar dat wordt het geheel wat minder stijf.
De volgende dag is het toetje ook nog erg lekker.

1 opmerking:

  1. Leuk recept.. neem ik mee naar m'n Pinterestbord.
    Bedankt,

    groet van mirjam

    BeantwoordenVerwijderen