zondag 31 maart 2013

Embellish: boomtop

 
Dit wordt waarschijnlijk mijn meest favoriete onderdeel van de klas: het maken van bomen. Het resultaat is zo leuk en moeilijk is het niet. Ik ga er van uit dat als ik veel oefen, mijn bomen alleen maar mooier zullen worden. ;-)
 
Je spant Solvy in. Je tekent een boom en neemt die over op het Solvy. Nu kun je meteen zien dat tekenen niet mijn sterkste kant is.
 Haal het Solvy los en leg er een laag tule overheen. De tule is in een kleur die straks wegvalt in de achtergrond van de quilt, lichtblauw in dit geval, in de kleur van de lucht.En dan begin je te naaien. Weer met het transport van de naaimachine naar beneden.Een tweede kleur groen om er wat kleurschakering in te krijgen.Een derde kleur.En een vierde kleur.Dit is het resultaat na het uitspoelen van de Solvy. Volgende keer misschien de takken nog willekeuriger plaatsen, maar over het geheel genomen ben ik niet ontevreden.Het is ook mogelijk om stukjes stof en/of draadjes op de tule te leggen, daarop weer een laag tule, groene in dit geval, en dan te gaan naaien.Links zonder snippers, rechts met snippers. Waarschijnlijk is het effect leuker met een ander gekleurde stof die appels of bloemen voor kan stellen.


3 opmerkingen: