vrijdag 25 november 2011

Oranje soep

Zonder soep heb ik niet gegeten, dus elke avond eet ik tenminste één kop. Deze pompoensoep is een absolute favoriet.

Het recept is met verse pompoen, maar die is niet het hele jaar te krijgen. Vandaar dat ik pompoenpuree invries. Ik kook de overige groenten en aan het einde van de kooktijd voeg ik de bevroren puree toe.  Zo kan ik het hele jaar genieten van deze heerlijke, kleurige soep.




Pompoensoep

Ingrediënten:
1 pompoen
1/2 winterwortel
1/2 ui
1 rode paprika
4 bouillonblokjes
1 bekertje crème fraîche



Bereidingswijze:
Maak alle groenten schoon en snijd alles in blokjes. De schil hoeft niet van de pompoen.
Kook de groenten 30 á 40 minuten in 1 liter water.
30 á 40 minuten laten koken en pureren.
Voeg de bouillonblokjes toe en proef of de soep goed op smaak is.
Crème fraîche er op het laatst doorroeren.





4 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook zo'n grote soepliefhebber, geef me een kom soep en ik ben een blij mens;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yummy! Ziet er lekker uit! Ik ga dit recept proberen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze ga ik vanavond even proberen denk ik! Bedankt voor het delen, ik lees altijd met heel veel plezier je blog.

    Fijn weekend!

    Groetjes,
    Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat jullie de soep net zo lekker vinden als wij.

    Dank je wel voor het compliment Renske!

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen