donderdag 18 augustus 2011

Marokkaanse cake

Vandaag ter ere van de Ramadan een recept van een marokkaanse cake. Ik heb het gekregen van de zus van mijn collega Hoessein. Voor mij was het wel een experiment, omdat er helemaal geen bloem of zelfrijzend bakmeel in verwerkt is; het was de eerste keer dat ik heb gebakken met tarwegriesmeel. Het is een cake die snel gemaakt is en bovendien erg lekker.




BESBOUSA


Ingrediënten:

3 eieren
325 gr suiker
3,25 dl olie + wat olie om de vorm in te vetten
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
halve liter magere yoghurt
1 Pak Koopmans tarwegriesmeel
amandelschaafsel
4 eetlepls abrikozenjam

paneermeel
platte bakvorm (ongeveer 22 bij 32 cm)

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 220 graden celsius.
Vet de bakvorm in en bestuif met het paneermeel.
Mix de eieren met de suiker tot een luchtige massa.
Voeg de olie toe en mix.
Voeg de yoghurt en de vanillesuiker toe en mix nog even door.
Voeg als laatste het tarwegriesmeel en de bakpoeder toe en mix tot je een glad beslag hebt.
Giet je het beslag in de bakvorm (de massa is erg vloegbaar) en bak het mooi bruin in 25 á 30 minuten.
Verwarm je de abrikozenjam en pureer vervolgens met de staafmixer.
Als de cake gaar is, bestrijk je de bovenkant met de abrikozenjam.
Rooster het amandelschaafsel, laat even afkoelen en verdeel dan over de cake.
Snij de cake in mooie vierkantjes.

Als variatie voor decoratie kun je in plaats van amandelschaafsel kun je ook gehakte amandelen nemen. 
Voor een ander smaakje kun je de helft van de magere yoghurt vervangen door  250 ml vanillevla.

Hoe verser je de cake serveert, hoe lekkerder het is!


Bedankt zus van Hoessein!

2 opmerkingen:

  1. Mijn groot moeder maakte ook een griesmeel cake. Heel envoudig te onthouden 6 eieren.5 lepels griesmeel zes lepels suiker
    bak poeder
    vanille
    1 litar melk
    Alle ingrediente vermengen en abkken .Separaat melk en vanille opwarmen.Als de cake klaar is warme melk overgieten en laten afkoelen(als iedereen ervan afblijft dit is):)Deze van jou lijkt mmij ook lekker;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt ook erg lekker Dzoli. Bedankt voor je recept, ga ik eens proberen.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen