dinsdag 3 januari 2012

Infinity scarf (KK)

Wat is een goede nederlandse naam voor een infinity scarf? Cirkelsjaal, eindeloze sjaal? Ik vind het niet klinken dus houd het nog maar even op de engelse benaming.

Weken geleden ben ik op de knifty knitter begonnen aan een sjaal voor mijn nichtje. Elke week informeerde ze hoe ver ik er mee was. Eindelijk kon ze hem komen ophalen. Haar tegenprestatie: poseren.

De sjaal is gemaakt van bling bling garen van de Zeeman: wit garen met een glinsterdraadje erdoor. Met dubbel garen gebreid, anders werd het te dun. Aan twee bollen had ik ruim voldoende. Jammer dat je de glitter niet ziet op de foto.

Voor de geïnteresseerden:
De sjaal is gebreid op de kleinste rechte knifty knitter. Kies een steek die je mooi vindt en brei een rechte lange lap. Lang genoeg om twee keer om je nek te draaien. Kant af en naai de uiteinden met de hand aan elkaar. Om de sjaal mooier te laten vallen heb ik de de sjaal eerst een keer gedraaid voordat ik de uiteinden aan elkaar naaide. Dus eigenlijk naai je dan de linkse zijde tegen de rechter zijde aan.

Het is een heel eenvoudig werkje dat fijn is om te doen tijdens het tv kijken. Nu moet ik weer op zoek naar een ander simpel project!

2 opmerkingen:

  1. Volgens de Phildaar boeken noemt dat dan een snood ;). Gen ideeeee hoe ze op het woord komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm, een snood. Ik denk toch dat ik toch nog maar even 'infinity scarf' gebruik. ;-)

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen