maandag 30 januari 2012

Mooie koekjes!





Deze koekjes vind ik helemaal super. Ze zien er zo mooi uit en bovendien zijn ze erg lekker. Eigenlijk zijn ze per ongeluk ontstaan van wat restjes lemoncurd en overgebleven koekjesdeeg plus een idee dat ik op een site ergens heb gezien.

Nodig:
lemoncurd, overigens denk ik dat het met aardbeien- of frambozenjam ook lekker is

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
Neem een koekjesuitsteker (setje van de Action voor € 0,99) en steek bloemetjes uit het deeg.




Duw het bloemetje voorzichtig in een minimuffinvorm (Xenos, € 3,99).


Vul het koekje met lemoncurd (of jam).


Bak de koekjes circa een kwartier.


Neem ze na vijf minuten uit de vorm en laat ze uitdampen op een rooster.



Zo móói!!! En zo lekker bij een kopje koffie of thee na een uitgebreid dineetje.



11 opmerkingen:

  1. ziet er lekker uit, deze ga ik zeker proberen want ik heb ook die cookie cutters en die cupcaketray.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee!
    Chocolade lijkt me er ook wel lekker bij ! (i.p.v. de jam)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De koekjes zien er inderdaad mooi én ontzettend lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er leuk uit, en ik heb zin om ze te maken! Alleen waar haal ik die bloemetjesvorm vandaan? Bij de Action hebben ze hem niet! Hoe groot is de vorm?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O, da's jammer! Het is een setje met meerdere maten, maar ik heb de bloem van 7 cm gebruikt.

      Groet,
      Mrs Busy

      Verwijderen
    2. Ah OK. Als dat de buitenmaat is, dan heb ik wel een metalen bloemetjesvorm die ik daarvoor kan gebruiken. :-) Nu nog even kijken of ze bij de Xenos nog steeds zo'n minimuffin bakvorm hebben.

      Verwijderen
    3. Vorige keer dat ik er was nog wel. Succes met bakken!

      Groet,
      Mrs Busy

      Verwijderen
    4. Nou, het is gelukt hoor. Ik ben er achter gekomen dat je met chocolade wellicht beter eerst de "bakjes" kan bakken, en pas vullen als ze gebakken zijn. Jam is wel goed gelukt en erg lekker! Ik heb abrikozenjam gebruikt.
      Leuk idee en lekker recept! Bedankt!

      Verwijderen
    5. Fijn dat het gelukt is! Hmm, ik had gedacht dat je de bakjes best zou kunnen vullen met Nutella en dan bakken. Maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Ik neem je tip ter harte als ik het wel ga doen. :-)

      Groet,
      Mrs Busy

      Verwijderen
  5. Oh, maar Nutella werkt wel en is superlekker! Maar de stukjes melkchocolade die ik had meegebakken werden te hard.

    BeantwoordenVerwijderen