woensdag 7 december 2011

Appelkruimeltoetje

Hierbij ons favoriete wintertoetje. Heerlijk, maar wel erg machtig. Een goede reden om je mini-pannetjes weer eens voor de dag te halen!




Ingrediënten:
5 á 6 appels (bijvoorbeeld elstars), in kleine blokjes
1/2 theelepel kaneel (of meer naar smaak)
100 gram suiker + 1 eetlepel
150 gram bloem
100 gram boter
zakje vanillesuiker
een grote schaal of 6 minipannetjes

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden.
Vet de minipannetjes in.
Meng de stukjes appel met een eetlepel suiker en de kaneel.
Meng de overige suiker, de vanillesuiker en de bloem en die er de in stukjes gesneden boter door.
Kneed met de vingertoppen totdat je een kruimelig deeg hebt.
Schep de appel in de pannetjes en strooi daar het kruimeldeeg over.






Zet de pannetjes in de oven en bak ze voor 25 á 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Eet het appelkruimeltoetje op als het nog warm is. Serveer eventueel met een bolletje vanille ijs.

4 opmerkingen:

  1. dit toetje vandaag gemaakt. vanochtend al de appeltjes geschild, uiteraard had ik teveel dus gelijk zelfgemaakte appelmoes bij het diner, en als toetje dit heerlijke recept. Inderdaad machtig maar met een bolletje vanille ijs was het meer dan smullen en zeker voor herhaling vatbaar. groetjes Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg lekker ook om de appels met bijvoorbeeld aardbeien en ander rood fruit te combineren of appels vervangen door perziken en pruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk nagerecht! Bedankt voor het delen van dit recept

    BeantwoordenVerwijderen