woensdag 11 juli 2012

Poffert met de hooimadam

De madammen en ik beginnen dikke vriendinnen te worden!

Vandaag heb ik poffert gemaakt in de hooimadam. Zonder rozijnen omdat mr Busy daar niet van houdt. Het recept kun je hier vinden.Eerst maak je het beslag, dat giet je in een vorm. Bij gebrek aan een poffertvorm gebruikte ik een (achteraf te kleine) glazen ovenschaal. In warm water laat je dat au-bain-marie een uur rijzen.
Daarna breng je het water aan de kook en dan gaat het hele spul twee uur in de hooimadam.
De poffert was nog niet gaar. Ik denk dat het water te snel is afgekoeld. In de gebruiksaanwijzing staat dat de pan voor 2/3de gevuld moet zijn en dat was niet het geval, omdat de ovenschaal erg laag was. Op zich geen probleem, je kunt de poffert weer aan de kook brengen en een half uur terugzetten in de madam, maar mijn maag was aan het knorren. Huppakee een kwartier op het fornuis laten pruttelen en het was ook goed.
De poffert heeft een sponsachtige structuur. Heel bijzonder en ook lekker. Erg leuk om een keer te maken én te proeven.

De madammen zijn me verder nog van dienst geweest met yoghurt maken, rijst koken (lekker korrelig en mooi droog) en groenten gaar maken voor courgettesoep.

3 opmerkingen:

 1. Ik ga hem ook eens proberen. Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waar kan je poffert kopen en wat is dat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poffert is een Gronings gerecht, wat het midden houdt tussen een rozijnenbrood en een ongezoete tulbandcake. Misschien kun je het ergens kopen, maar het is gemakkelijk zelf te maken.

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen