zondag 26 juli 2015

Paarse kamer


Na heel veel klussen, schuren en verven, begint ons vakantiehuis langzamerhand weer bewoonbaar te worden. De kamers raken stilaan ingericht.

Bijna al onze meubels zijn tweedehands. Gekregen of gekocht via marktplaats, rommelmarkt of kringloopwinkel. Het is leuk om zo een unieke inrichting te creëren.

Ik heb krijtverf ontdekt. Fijn in het gebruik en je kunt lekker binnen schilderen. Alleen de kleur wit dekt erg moeilijk. Er zitten echt heel veel lagen op onderstaande nachtkastjes. Zo fijn om er dan achter te komen dat de boenwas op het kastje toch nog niet helemaal verwijderd is. Natuurlijk pas als het kastje nagenoeg klaar is en je weer helemaal opnieuw kunt beginnen. Ik heb daar veel van geleerd! :-(

Ook raad ik je aan om, voordat je aan zo'n project begint een flinke laag van deurtjes en laatjes af te schuren met een bandschuurmachine. Het is niet zo fijn om dat pas te doen als je laatje niet meer in je kastje past. Ik heb daar veel van geleerd! :-(

Het uiteindelijke resultaat is gelukkig helemaal naar mijn zin.De kastjes die ik heb gebruikt zijn zogenaamde pokastjes. Vroeger zetten mensen daar hun po in als ze 's nachts nodig moesten. Ik vind deze kastjes helemaal geweldig. Vaak zit er een marmeren blad op. Om de kastjes zo uniform mogelijk te houden, heb ik met pijn in het hart een marmeren blad vervangen door een houten blad.

Het rechtse kastje met houten blad is een nachtkastje geworden.


Het linker nachtkastje
De bladen zijn geverfd met de kleur zwart, maar doet eerder donkergrijs aan. Om een leisteeneffect te krijgen heb ik ze na behandeld met witte was. De stoel die ik eerder al opknapte, past er goed bij. Nu nog wat decoreren en de logeerkamer is helemaal klaar. 

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Het ziet er geweldig uit! Mooi gedaan.
  Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi gedaan! Mijn dochter heeft ook sinds kort een paarse muur in haar kamer. Ik twijfelde, maar het is heel mooi geworden. Nu nog één kast verven (grey wash), dan is het klaar.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook erg spannend, maar het is mooi geworden. Dank je voor je reactie! Succes met het afmaken van de kamer.


   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen