vrijdag 22 juli 2011

Leuk tasje

Heel blogland heeft hem al gemaakt en ik hobbel er achteraan, maar toch blijft ie leuk: The Buttercup. Beide stoffen heb ik gekocht bij IKEA. De stoffen die ze daar verkopen zijn stevig en niet duur.Het kleine tasje kun je gratis downloaden op de site van Rae, voor een grotere versie kun je het patroon kopen. (Zelf heb ik het tasje iets groter gemaakt door het te vergroten met behulp van het kopieerapparaat). Download het patroon voor The Buttercup hier.Mijn tasje sluit door middel van klittenband, maar een rits zou handiger zijn. Een volgende keer zou ik gebruik maken van de wijzigingen die hier duidelijk uitgelegd worden.
Aanpassingen:
-vergroot tot 125 %
-mobiele telefoonbinnenzak in plaats van een platte zak
-rits

Voor in de tas heb ik een zakdoekjeszakje gemaakt van hele kleine restjes stof. Dat is heel simpel.
Neem een papieren zakdoekje en knip ruim rondom een rechthoekig stukje stof uit. Knip hetzelfde stuk nogmaals. Leg met de verkeerde kanten op elkaar. Dit is de onderkant van de hoes. De twee bovenkanten overlappen een kleine cm, zodat de zakdoekjes niet vies worden als ze lang in de tas zitten. Meet hoe groot je de lapjes moet knippen. De lapjes vouw je dubbel en de vouwkant komt in het midden. Leg onderkant en bovenkantlapjes op elkaar en naai rondom op circa 6 mm. Zigzag de rand af. Keer het hoesje binnenstebuiten en klaar ben je.

2 opmerkingen:

  1. Iedereen in blogland, behalve ik, zal je bedoelen... Tof die tas! Ik heb geen (lees: nog geen) naaimachine. Door al die leuke tassen te zien, zou ene wel aardig meegenomen zijn!!!!

    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb wel een naaimachine, maar ook nog nooit deze gemaakt, hij is tof! Ik zal misschien ook maar eens aan een tas bezig, als me dat l lukt :) hij is echt mooi!

    BeantwoordenVerwijderen