dinsdag 15 november 2011

De kattenshowAfgelopen zondag was het zover; de kattenshow. We hadden een kattenshow uitgezocht dicht bij huis. Fijn voor ons en ook veel fijner voor de katten.

Om kwart voor acht zijn we vertrokken om tijdig in de rij te gaan staan voor de keuring van de dierenarts. Helaas schoot het voor geen meter op. Even later hoorden we de reden, een kat had een epileptische aanval gehad op de tafel van de dierenarts en lag kritiek. Het gemopper en gemor verstomde meteen en iedereen was onder de indruk. Alle inzet van de dierenartsen ter plekke ten spijt is de kat toch gestorven. Wat ontzettend verdrietig.

Onze katjes waren behoorlijk bang bij de dierenarts, maar ze werden wel goedgekeurd. We zochten naar onze plaatsen en richtten de kooi in. Mr Busy heeft wel een aantal keren op en neer moeten lopen naar de auto voordat we alles op zijn plaats hadden. We hadden behoorlijk veel bij ons!
Op de foto zie je er niet veel van. Op de vloer ligt karton, aan beide zijkanten zijn gordijntjes opgehangen (verplicht en speciaal gemaakt voor deze dag) en een kleed op de bovenkant van de kooi zodat de katten zich iets meer geborgen kunnen voelen. De inrichting: een kussen, mandje, speelgoed, eet- en drinkbakje en een kattenbak. Gauw de katten erin zodat ze wat meer ruimte hebben.


Zo te zien hebben ze het redelijk naar de zin, maar schijn bedriegt. Beide zijn behoorlijk gestrest en Belle blaast volop, zelfs naar vriendje Beau.


Zelfs op mijn schouder, thuis haar favoriete plekje, heeft ze het niet echt naar haar zin.


Al die vreemde geuren, vreemd kattengemiauw en nieuwe omgeving maakt dat ze zich niet op hun gemak voelen, terwijl het zeer nieuwsgierige en actieve katten zijn die normaal gesproken overal bij willen zijn. Een theedoek over Belle en wat kattenferomonen maakt haar uiteindelijk wel wat rustiger.


De buurkat heeft nergens last van, die ligt relaxt op haar kamtafeltje. Ze heeft dan ook al veel meer shows gedaan.


Haar onderkomen is ook veel luxer.


Maar het kan nog veel gekker.Sommige katteneigenaren hebben een heel mooie tijdelijke bewoning ingericht voor hun kat. Het is natuurlijk ook tevens een visitekaartje voor hun cattery (kattenfokker).Deze prijzen werden uitgereikt. Alleen niet aan ons. Belle is 'excellent' en ze heeft een CAP-punt behaald, maar niet mooi genoeg voor een prijs. Beau is 'uitmuntend' en op zich een goede concurrent van de andere Bengalen, maar is meteen afgekeurd vanwege een aangeboren stijf puntje aan het uiteinde van zijn staart. Jammer!

Al met al hebben we een gezellige, leuke en erg lange dag gehad. Over een kattenshow kunnen we nu meepraten. Het wel blijft echter bij één keer. De katten vonden het niet echt leuk en onze hobby zal het ook niet worden. Aan het eind van de dag zijn we een ervaring rijker en hebben we onze katten (toch nog steeds de mooiste en liefste van de wereld) met hun twee oorkondes weer mee naar huis genomen. En gezien het trieste gebeuren van de dode poes in de ochtend waren we daar al heel blij mee.
2 opmerkingen:

  1. Als het maar pret was.Niet voor de katen .tenminste niet altijd.Ik vind somige van de kattenverblijven lichtelijk overdreven:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De meeste katten vonden het wel prima, maar die zijn het waarschijnlijk gewend van kleins af aan. De roze aangeklede kooi was bijvoorbeeld echt over de top.

    Groet,
    Mrs Busy

    BeantwoordenVerwijderen