woensdag 2 november 2011

(niet zo'n) extreme home makeover

Kun je je nog de tijd herinneren dat iedereen sjabloneerde en de wanden sponsde met speciale verf? Nou, ook wij hebben dat gedaan, op de slaapkamer, in een terracotta kleur.
Een draperie over het gordijn en latjes op de deur, die natuurlijk ook gesponsd is. Een lamp in stijl. Destijds vonden we het prachtig.Wij waren het nu spuugzat, maar het kwam er maar niet van om de ruimte opnieuw in te richten. Totdat een neef van mr Busy belde. Hij deed de oude slaapkamer van opa weg. Of wij die misschien zouden willen? Na nog wat foto's te hebben bekeken (handig hoor die mail) togen wij naar Valkenburg om de meubels op te halen. Eerst proefgeslapen, want het bed is circa 80 jaar oud en in die tijd hadden ze nog geen bedden van twee meter lang. Maar wij zijn beiden niet zo groot, dus het was niet zo'n probleem. Een 'nieuw' bed vraagt om een nieuwe inrichting. Dus de stucadoor besproken en een meubelrestaurateur gebeld.

Vervolgens de kast leeggeruimd. Wat een drama, het hele bed lag vol kleding. Meteen opruiming gehouden en 5 vuilniszakken met textiel afgevoerd.


De kast in een andere kamer weer opgebouwd en ingeruimd. De bedbodems en matrassen ook op een andere kamer gelegd en zo logeren we nu dus in onze eigen logeerkamer.

Zo'n tijdelijke verhuizing biedt ook voordelen. Met kerst bijna twee jaar geleden kreeg ik van de kerstman een electrische bordenwarmer (electrische deken). Ik heb me al enkele keren wezenloos gezocht naar dat ding, maar nooit gevonden. Wat denk je? In die kast natuurlijk.
De katten hebben een muisje en een kauwbotje terug, lag op de onderrand van het bed! Hoe komt dat daar in vredesnaam terecht?Mr Busy is druk aan het hakken en leidingen verleggen. Hij heeft nog tijd tot morgen, want dan komt de stucadoor. Daarna moet er worden geschilderd en opnieuw ingericht.

Wij zijn dus nog wel even bezig!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten