zaterdag 2 november 2013

Snel verdiend!

 
Een welnessdagje of iets dergelijks is aan mij niet besteed. Het ultieme dagje uit voor mezelf is een tripje naar Veghel.
 
Eerst een naailes bij Rijkers Naaimachines. Het is zo gaaf om allerlei tips en ideeën te op te doen terwijl je uitleg over je naaimachine krijgt. Tja, en meestal trakteer ik mezelf dan ook op een voetje of iets anders waar ik na de les absoluut niet meer buiten kan. ;-)
 
Vervolgens loop ik naar de beste viswinkel die ik ken: Beekwilder, om daar een broodje met vis te nuttigen.
 
Daarna is Stoffig aan de beurt. Een redelijk nieuwe stoffenzaak met een jonge, enthousiaste eigenaresse. Ze verkoopt mooie en eigentijdse stoffen.
 
Fourniturenwinkel nieuwe Franssen kan uiteraard niet ontbreken in mijn rondje Veghel. Een winkel die uitpuilt van knopen, bandjes, kantjes, garen en wat je verder nog maar kan bedenken.
 
Tenslotte, als ik klaar ben om naar huis te gaan, wandel ik nog langs Toko Lilian. Lilian kookt heerlijk en verkoopt kant-en-klare maaltijden die je thuis in de magnetron kunt zetten. Zo heb ik een makkelijke afsluiting van de dag en mr Busy doe ik er een groot plezier mee. Zo heeft hij ook nog wat aan mijn leuke dag!
 
Deze keer lag er bij Stoffig een sjaal in de winkel die ik erg leuk vond. Ze schijnen een hype te zijn en bovendien erg prijzig. Kijk maar eens op deze site. Sjaals van rond de 200 euro vind ik persoonlijk te belachelijk voor woorden. Zeker als je kijkt wat je voor het materiaal kwijt bent. Deze site is overigens wel overprijst, maar in winkels kosten de sjaals toch ook nog gewoon 100 euro. Pfff, dat kan ik zelf voor minder. Dus materiaal gekocht bij in de winkel en aan de slag.
 
Eerlijk is eerlijk, het maken viel me niet mee. Het materiaal is glad en glijdt alle kanten uit. Zeker met het bandje er tussen stikken is het gewoon een klerekarwei. Dus nu snap ik de prijsstelling al wat beter! Maar waar het uiteindelijk om gaat is het resultaat.
 
 

Omdat de sjaal is gemaakt van twee verschillende driehoeken, heb je er meteen twee. Nog liefhebbers voor deze sjaal???

 
 
Mr Busy vindt het trouwens helemaal niks. Hij vindt het wel mooie sjaals; voor carnaval. Fijn hoor, zo'n fijngevoelige echtgenoot. ;-(
 
Voor de liefhebbers hierbij nog een snelle how-to.
 
Nodig:
2 satijnen stoffen
bolletjesband/franjeband, circa 3 meter (liever wat te lang als een beetje te kort)
 
Werkwijze:
Meet in de winkel hoe breed de stof is en laat vervolgens die lengte afknippen. Als de ene stof smaller is, houd je die maat aan. Je hebt nu twee gelijke vierkanten.
Knip de vierkanten schuin doormidden. Je hebt nu vier driehoeken. leg er twee weg.

Naai aan één van de vierkanten de band aan de goede kant van de stof. Zorg dat de bolletjes/franje naar binnen liggen. Naai alleen aan de twee korte kanten. Naai op minder dan voetje breed.
Leg nu de tweede lap (verschillend stof) met de goede kant op de lap met het opgestikte band.
Naai de lappen voetje breed aan elkaar, maar laat een opening om te kunnen keren.
Keer de sjaal.
Vergeet het strijken, dat lukt toch niet!
Naai langzaam en zorgvuldig de sjaal aan de drie kanten kort op de kant door.
Herhaal dit met de twee lappen die je opzij hebt gelegd en je hebt een leuk cadeautje. Of verkoop de sjaal en verdien zo je eigen sjaal terug!!!
 
Variaties:
 • Geen zin in twee sjaals? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor één satijnen stof en die tot een sjaal naaien.
 • Nog niet bont genoeg? Kies twee satijnen stoffen uit. Kijk wat de breedte van de stof is en koop de helft daarvan in de lengte. Knip van de rechthoek twee vierkanten. Naai de vierkanten aan elkaar tot een groot vierkant. Vouw tot een driehoek en naai dicht.
 • Naai de sjaal en zet het band er later op met het doorstikken. Je bespaart jezelf een hoop ergernis!

3 opmerkingen:

 1. Leuk he, ik heb ook zo'n sjaal gemaakt en draag nogsteeds met veel plezier!
  http://creabh.blogspot.nl/2012/05/infinity-scarf.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het glijden van de stoffen ten opzichte van elkaar, kan je voorkomen. Bij de Action hebben ze spuitlijm. Spuit het licht op de ene stof en leg de andere erop. De spuitlijm licht gebruikt. Kleeft licht en maakt het stroef. Zodra je de driehoeken omtrek, ben je het al kwijt. En mocht je het zeker weg willen hebben, sla de sjaal even door water.

   Verwijderen
  2. Bedankt Hermien, dat is nu nog eens een goede tip!

   Groet,
   Mrs Busy

   Verwijderen