vrijdag 28 oktober 2011

De kop van mrs Busy

Wat vinden jullie van de banner op mijn blog? Ik ben er erg blij mee!

Al tijden wilde ik de kop van mijn blog aankleden, maar ik kreeg het niet voor elkaar om de foto's te uploaden. Crafty Rabbitje gaf me de tip om een plaatje te maken in Paint en dat te uploaden. En zie daar; het werkte! Dus bedankt Rabbitje. En ook bedankt mr Busy voor het maken van de collage.

De foto's vertegenwoordigen de dingen waar ik van hou: naaien, koken en bakken (en dat opeten!), haken, quilten en onze katjes. Mr Busy hoefde niet zo nodig vertegenwoordigd te worden vond hij.

Terwijl ik dit zo typ, realiseer ik me dat ik nog maar één berichtje heb gepost over quilten, terwijl ik toch heel veel quilts heb gemaakt. Alleen niet onlangs. Een foto van één van de mooiste quilts die ik heb gemaakt, staat nu in de kop. Het is geen ingewikkelde quilt, maar door het kleurgebruik wel een bijzondere. Ik heb hem cadeau gegeven bij de geboorte van mijn nichtje. Inmiddels is de deken al bijna versleten door het vele gebruik. In de quiltwinkel waar ik het stof heb gekocht, verkopen ze nog steeds speciale pakketjes van deze stof, geïnspireerd op mijn quilt.Dit is een andere quilt die ik heb gemaakt als kraamcadeau voor de dochter van een vriendin van mij; mijn petekind. Het is al bijna een decennium geleden, maar ik ben nog trots op deze quilt vanwege het doorquilten. Ik ben er destijds speciaal voor naar een cursus 'machinaal quilten' gegaan.De beren zijn in de naad doorgestikt, evenals de omtrek van de sterren. Het witte gedeelte is gemeanderd en de rand is met een doorlopend hartpatroon doorgequilt. Oh, dat heb al lang niet meer gedaan. Mijn handen jeuken om weer met zoiets aan de slag te gaan, nu ik dat zo zie.Dit is de eerste 'echte' quilt die ik maakte. Ik hang het niet meer op, vind hem een beetje ouderwets nu, maar bewaar hem wel met veel liefde. Ik had net een borduurmachine en wilde daar iets mee doen. Helemaal weg was ik van de Brotherkaart met kleding en accessoires uit lang vervlogen jaren. Bij de stoffenzaak vond ik stofjes en ik ben aan de slag gegaan. Heel onnozel en niet gehinderd door enige quiltkennis. Tjonge wat hebben mijn moeder en ik er lang over gedaan om de bies aan deze quilt te zetten. Nu draai ik mijn hand er niet meer voor om, maar toen! Ik heb veel geleerd door het maken van deze quilt.Een kleintje deze. Ik zag hem in een boekje en was er gelijk weg van. De letters staan voor de eerste letters van de namen van het gezin. Weer een kraamcadeautje.Ik heb nog veel meer quilts gemaakt, maar helaas heb ik er geen foto's van. De komende tijd zal ik foto's maken van wat ik nog heb. Sommige poppenhuisquiltjes zijn echt leuk en in huis hangen quilts die ik ook wil laten zien. Kortom; wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat het gelukt is met je nieuwe banner. Hij ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind em heel erg leuk!!! net zoals de rest op de blog touwens lol

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie dames! Zulke reakties houden mij gemotiveerd om bezig te blijven met de blog.

  Groet,
  Mrs Busy

  BeantwoordenVerwijderen