maandag 3 oktober 2011

Gehaakt bloemetje


Voor deze bloempjes heb ik haaknaald 2 1/2 gebruikt en garen 2,5-3. Je kunt gebruiken wat je in huis hebt. Je bloemetje wordt alleen wat groter of kleiner. Het patroontje is heel goed te doen voor een beginner. Het moeilijkste is de magic cirle, maar die wordt in onderstaande links goed uitgelegd.

Begin met een magic circle:

 

Of kijk voor een foto-tutorial hier (nederlands) of hier en voor tekeningen hier. Ik bekijk zelf meestal meerdere tutorials als ik iets nieuws wil proberen en beslis dan hoe ik het ga doen. Vandaar dat ik jou ook meerdere mogelijkheden geef.
Toer 1: Haak 5 vasten in de magic circle. Sluit de toer met een halve vaste.
Toer 2: Hecht een andere kleur aan. Begin met *2 lossen, 3 vasten, 2 lossen, halve vaste* in dezelfde vaste van de vorige toer. Nu heb je 1 bloemblaadje klaar. Herhaal het gedeelte tussen de sterretjes nog 4 keer, zodat je 5 blaadjes krijgt. Hecht af en stop je draadje in.

Haak er meerdere om een fleurig geheel te krijgen en zet de bloemetjes met gewoon naaigaren vast op de door jou gewenste plek.
1 opmerking:

  1. ze lijken op mijn bloesembloemetjes die ik heb gehaakt!erg leuk om in mooie bos takken te lijmen en in een leuke vaas...zie mijn blog

    www.mijnplekkie.tk

    BeantwoordenVerwijderen