vrijdag 7 oktober 2011

Nieuwe muffinvorm

Hier in huis worden veel muffins gebakken. Het beslag kost maar enkele minuten en de ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel op voorraad. Als er onverwacht bezoek komt en ik heb geen koekjes in huis staat er binnen een half uur een aantal dampende muffins klaar op het aanrecht. Mijn muffinpan is dan ook een veel gebruikt voorwerp. Het is echter wel een standaard pan waarin je doodgewone muffins bakt. Bij de bakker staan van die mooie hoge muffins met een hoedje, de vorm lijkt op een paddestoel. Je hebt ze vast wel eens gezien. Daar heb ik regelmatig met bewondering naar staan kijken. Nu was ik laatst bij de IKEA en daar verkopen ze muffinpannen die veel hoger zijn dan gebruikelijk. Mooi dat er daar één van mee naar huis ging, ondanks protesten van mr Busy (de kast staat al vol, we hebben al zoveel zooi, bla bla bla). Ook de speciale papieren vormpjes die er bij horen heb ik aangeschaft.


De muffins die je in deze vorm bakt zijn mooi hoog, maar wel kleiner van doorsnede dan de gewone muffins. 20 minuten in de oven is lang genoeg, anders drogen ze uit. De speciale vorm van de muffins maakt dat ze ideaal zijn om cadeau te geven. Nét even wat anders dan anders.

Tussen mr Busy en mij is het overigens weer helemaal goed gekomen. Hij heeft ruim zijn deel gehad van de eerste lading van deze muffins!


1 opmerking:

  1. Heb zulke vorm voor muffins nog niet gezien.Ze zien er inderdaad deftig uit;)

    BeantwoordenVerwijderen