zondag 11 december 2011

Theezakjes maken, deel 2Staat dat niet gezellig, die verschillende theeën en kleuren organza op een simpel gebaksbordje?
Nu ik pas heb ontdekt dat groene thee best lekker kan zijn, moeten er natuurlijk ook groene theezakjes gemaakt worden! Om goed het verschil te kunnen zien met zwarte thee, besloot ik dat dan de vorm heel anders moest worden.

Nodig:
stukjes organza
bijpassend naaigaren
een kartelschaar

Neem een kopje of glas met een doorsnede van circa 5 cm en teken malletjes op papier. Knip ze uit.Leg de malletjes op de organza, speld vast en knip ze ruim uit.


Naai rondom het malletje. Het valt nog niet mee om mooi rond te naaien op organza, maar het is wel een goede oefening! Laat een opening.


Vul het ronde zakje met losse thee en naai de opening dicht.


Knip het randje af met een kartelschaar of als je die niet hebt met een gewone schaar. Voila, je groene theezakje is klaar.


Deze theezakjes zijn ook fijn om weg te geven. Je kunt van het overgebleven organza een zakje naaien en daar een mooi lintje omheen binden.
Ben je het naaien met organza beu? Vouw een mooi doosje van karton (patronen hier) of neem een plastic zipzakje en doe er wat zelfgemaakt theezakjes in. Plak er een zelfgemaakt en uitgeprint etiket op. Leuk cadeautje om zomaar te geven aan iemand die iets extra's verdient.1 opmerking: