zondag 11 maart 2012

Pannacotta met frambozencoulis

Pannacotta is een dessert van slagroom. De slagroom bind je met gelatine en na het opstijven, stort je de pudding. Neem niet al te grote vormpjes, dan heb je voldoende voor 6 personen.



Ingrediënten:
500 ml slagroom
125 zure room
60 gram suiker
vanillestokje
3 blaadjes gelatine
6 vormpjes

Voor de saus:
doosje frambozen uit de diepvries (AH) of vers
scheutje frambozensiroop (of suiker)

Bereidingswijze:
Zet de gelatineblaadjes in het water om zacht te worden.
Splijt het vanillestokje open en verwijder alle zaadjes.
Breng de slagroom en de suiker met de vanillezaadje en het stokje aan de kook.
Laat circa 5 minuten even doorpruttelen op een laag pitje om de smaak van de vanille goed door te laten trekken.
Verwijder het vanillestokje en gooi weg.
Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine en de zure room toe.
Goed mengen.
Laat het mengsel nu even opstijven in de pan. Als je dat niet doet, dan zakken de vanillezaadjes naar beneden en dat ziet er niet smakelijk uit.
Vet 6 vormpjes lichtjes in.
Giet de pudding in de vormpjes en dek ze af.
Laat ongeveer 6 uur opstijven in de koelkast. Een dag van te voren maken is ook mogelijk.

Voor de coulis verwarm je de frambozen met een scheutje frambozensiroop en wat water.
Als de frambozen even geprutteld hebben, kun je ze pureren.
Kijk of de coulisdikte naar je zin is. Voeg anders nog wat water toe.
Laat de coulis afkoelen.

Stort de pudding op een bord. Als het niet goed lukt, kun je de vorm even in heet water houden. Dan komt de pudding gemakkelijker los.
Schep een beetje frambozencoulis op het bord.
Decoreer eventueel nog met verse frambozen en een blaadje munt.

Erg lekker, erg calorierijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten